-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:5101 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:8

آيا خوردن آب جو حرام است؟
آب جو حرام و نجس و خريد و فروش آن ممنوع مي باشد و در زمينه ي آن احاديث فراواني وارد شده است كه بطور خلاصه آنها را به سه طايفه تقسيم مي توان نمود:
1. احاديثي كه به طور كلّي حكم حرمت هر چيزي كه مستي آور باشد بيان مي كنند از جمله فضيل بن يسار مي گويد. روزي امام صادق((عليه السلام)) بدون اين كه من چيزي از آن بزرگوار بپرسم شروع به سخن فرمود و بيان داشت كه رسول اكرم((صلي الله عليه وآله)) فرمود هر چيزي كه مستي آورد حرام است، فضيل گويد عرض كردم تمام مسكرات حرام است؟ امام صادق((عليه السلام)) در پاسخ فرمودند آري حتي يك جرعه از مايعي كه مسكر باشد حرام مي باشد(1).

ـــــــــــــــــــــ
1 - وسايل الشيعه، ج 17، ص 259.

ـ22ـ
2. سلسله احاديثي است كه در خصوص آب جو صحبت به ميان اورده و حكم به حرام بودن و نجاست آن كرده است از جمله شخصي مي گويد به امام رضا((عليه السلام)) نامه اي نوشتم و از حكم آب جو پرسيدم در پاسخ نوشتند آب جو نيز شراب است و حرام(1) و در حديث ديگر فرمود آب جو شرابي است كه مردم آن را كوچك و ناچيز مي انگارند.
3. قسمت سوم احاديثي است كه حرمت معامله و خريد و فروش آب جو را بيان مي كند از جمله حديثي است كه از امام رضا((عليه السلام)) راجع به آب جو مي پرسند در پاسخ مي فرمايد آب جو نيز خمر و شراب است و مردم از آن بي اطّلاعند آن را نخوريد اگر من قدرتي در دست داشتم كسي را كه آب جو مي خورد تازيانه مي زدم و فروشنده ي آن را نيز مي كشتم(2).

(بخش پاسخ به سؤالات )

ـــــــــــــــــــــ
1 - وسايل الشيعه، ج 7، ص 287.
2 - وسايل الشيعه، ج 17، ص 292.

ـ23ـ

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.